Η ιστορία και η φιλοσοφία μας

Από το 2010 μέχρι σήμερα

Το φροντιστήριο Διάκριση ξεκίνησε την πορεία του το 2010. Ιδιοκτήτες, εμπνευστές και υπεύθυνοι του εγχειρήματος αυτού είναι ο μαθηματικός Σταμάτης Γαρνέλης (Απόφ. ΕΚΠΑ), ο φυσικός Ευάγγελος Ξέρας (Απόφ. Παν. Ιωαννίνων) και ο μαθηματικός Ιωάννης Πετρακάκης (Απόφ. ΑΠΘ) οι οποίοι υλοποίησαν ένα κοινό όνειρο. Αυτό ήταν ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης που να καλύπτει γνωστικές, παιδαγωγικές και ψυχολογικές ανάγκες μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αδιάκοπα λοιπόν υποδέχονται, συζητούν και κατευθύνουν εκατοντάδες μαθητές για να κατακτήσουν τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς τους στόχους.

4000

μαθητές

30

Καθηγητές

13

χρόνια λειτουργίας

Φιλοσοφία

Διδάσκονται όλα τα μαθήματα θετικών επιστημών, η έκθεση και λογοτεχνία και ειδικότητες των ΕΠΑΛ. Σε κάθε τομέα διδάσκουν καθηγητές που βρίσκονται χρόνια στην φροντιστηριακή εκπαίδευση και αποτελούν μία ξεχωριστή ομάδα επιστημονικά καταρτισμένων διδασκόντων και παιδαγωγών κυρίως.

Στόχος

Κύριος στόχος της “Διάκρισης” είναι η μεθοδικότητα στην διδασκαλία, η κατάκτηση γνώσεων, η εξάσκηση σε κάθε αντικείμενο με συγκεκριμένες μεθόδους ελέγχου και αξιολόγησης. Επίσης στοχεύουμε στην ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών από τους ίδιους τους διδάσκοντες αλλά κι από παροχή υπηρεσιών από ειδικό επιστήμονα (π.χ ψυχολόγο). Ακόμη η καθοδήγηση στον επαγγελματικό προσανατολισμό είναι βασική μέριμνα του φροντιστηρίου, με υλοποίηση σεμιναρίων με ειδικούς επιστήμονες κάθε χρόνο.

Έργο

Η Διάκριση μπορεί, επιθυμεί και καταφέρνει να δημιουργήσει σε κάθε μαθητή και την οικογένειά του, ένα περιβάλλον φιλόξενο, ευχάριστο και παιδαγωγικό, ώστε οι μαθητές και μετέπειτα φοιτητές να επιστρέφουν για να μοιραστούν της επιτυχίες, τις ανησυχίες τους και πάντα να λαμβάνουν συμβουλές και κατευθύνσεις ζωής.

Η πολυετής πείρα, η όρεξη, το μεράκι και η οργάνωση είναι τα στοιχεία που μας στηρίζουν και μας ωθούν να συνεχίζουμε το Φιλεκπαιδευτικό μας έργο.

Γραμματεία

Η γραμματεία του φροντιστηρίου μας με υπεύθυνη εδώ και χρόνια την κ. Νικολουδάκη Αικατερίνη παρέχει πλήρεις ενημερωτικές, οικονομικές και παιδαγωγικές πληροφορίες στον γονέα, τον μαθητή και τον καθηγητή. Επίσης ειδοποιεί άμεσα τις οικογένειες σε πιθανή καθυστέρηση η απουσία του μαθητή.

Ενημερώσεις γονέων

Κάθε μήνα γίνονται συγκεκριμένες ενημερώσεις γονέων ανά τάξη και ανά τμήμα ξεχωριστά. Όλοι οι καθηγητές αναλύουν την μαθητική πορεία των παιδιών και απαντούν σε κάθε απορία των γονέων. Η επαφή γονέων – καθηγητών γίνεται και σε κάθε άλλη ευκαιρία ή απαίτηση γονέα κατόπιν ραντεβού, μέσω της Γραμματείας.

Είναι για εμάς απαραίτητη η συμμετοχή του οικογενειακού περιβάλλοντος προς την κατάκτηση των στόχων των παιδιών και αποτελεί βασική σύγχρονη παιδαγωγική μέθοδο.

Βιβλία, φυλλάδια, σημειώσεις

Η συνεργασία μας εδώ και χρόνια με γνωστό τυπογραφείο μας καθιστά υπερήφανους για το εκδοτικό μας έργο και τα βιβλία που προσφέρουμε σε κάθε μάθημα. Φυσικά, η συμβολή των καθηγητών που τα επιμελούνται, τα ανανεώνουν και τα διδάσκουν είναι η σπουδαιότερη αρωγή στο εκπαιδευτικό μας έργο.

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Employ

Εκτός των ετήσιων τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρονται σε κάθε μαθητή, διατίθεται πλούσιο εκδοτικό υλικό – επαγγελματικός οδηγός έτους με ειδικούς καταλόγους ενημερώσεις για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.

Ένα βήμα πριν το μηχανογραφικό ο μαθητής γνωρίζει που βαδίζει και δεν αποπροσανατολίζεται από εξωγενείς παράγοντες. Αποτελεί στοίχημα μας η σωστή επιλογή σχολής στο μηχανογραφικό χωρίς ανασφάλεια και αμφιβολίες και παρέχεται συνδρομή και αμέριστη βοήθεια στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Οι Επιτυχόντες

Κάθε χρονιά οι επιτυχόντες μας μας γεμίζουν περηφάνια και μας ωθούν στην περαιτέρω βελτίωση του έργου μας. Η χαρά των μαθητών μας αποτελεί την καλύτερη αμοιβή του εκπαιδευτικού μας λειτουργήματος. Είναι η δύναμη μας να συνεχίζουμε να διδάσκουμε μελλοντικούς επιστήμονες. Τους καμαρώνουμε και τους στηρίζουμε σε κάθε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους βήμα.

Οι ιδιοκτήτες

Σταμάτης Γαρνέλης

Μαθηματικός | Απόφ. ΕΚΠΑ

Ευάγγελος Ξέρας

Φυσικός | Απόφ. Παν. Ιωαννίνων

Ιωάννης Πετρακάκης

Μαθηματικός | Απόφ. ΑΠΘ

Ο ΧΩΡΟΣ

Ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ασφάλεια, καθαριότητα, ευρύχωρες αίθουσες, καλαίσθητο & με διαδραστικούς πίνακες. Ένα φροντιστήριο προσεγμένο, ευχαριστώ που προσελκύει τον μαθητή να διαβάζει και να καλλιεργείται και τυριά άριστα τα μέτρα υγιεινής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπληρώστε τη φόρμα με οποιαδήποτε απορία έχετε και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.